“Jag öppnar 10-15 korvar med Real Färskfoder om dagen”

Annette Österman driver Annettes Hunddagis i Bollnäs. Hon tycker färskfoder inte bara är det nyttigaste för hunden, men även praktiskt för den som serverar:
– Jag om någon borde veta, jag öppnar 10-15 korvar med Real Färskfoder varje dag. När man fått in snitsen är det väldigt smidigt, man spritsar ut maten i lagom portioner.

I drygt 4 år har Annette drivit hunddagis i Bollnäs. Hon började i liten skala för att snart byta till stora fina lokaler vid skogen. Där har hon och hennes medarbetare nu dagligen hand om cirka 50 hundar. Många av dem äter redan Real Färskfoder samtidigt som allt fler går över från torrfoder. Men Annette önskar att alla hundar kunde få färskfoder:

– Tänk om alla hundägare kunde förstå hur viktigt det är med rätt föda. Ibland hör jag motargument som att “det verkar kladdigt och bökigt”. Men jag undrar varför man inte kan bortse från det när man ser hur mycket bättre hunden mår? Plus att det faktiskt inte är krångligt.

Annette öppnar över 25 korvar med Real Färskfoder varje dag och tycker att hon har visst fog för sin åsikt.
– Man hittar tekniken efter ett tag. Jag bara knipsar av längst upp och sen kan jag använda det nästan som en sprits. Händerna kommer inte ens i kontakt med fodret. Jag tycker det är enkelt och smidigt.

En av de största fördelarna med Real Färskfoder är att man kan välja mellan olika storlekar på korvarna, menar Annette.
– Real Färskfoder tinar snabbt och passar även mindre hundar, berättar Annette.

På hunddagiset tar varje hundägare med sig egen mat till sin hund.
– Många av hundarna som kommer hit till vårt dagis äter torrfoder. Bland dem ser jag tyvärr mycket dåliga magar som kan yttra sig i att de lätt gör på sig i en stressig situation. Spruckna klor, dåliga tassar och matta pälsar är andra vanliga tecken på att de inte får i sig rätt näring.

Hon märker också att hundar som äter torrfoder har sämre aptit:
– Det blir väldigt tydligt när vi provar att lägga en bit färskfoder på deras mat. Då äter de plötsligt med god aptit. Hundarna blir glada när det serveras färskfoder jämfört med torrfoder.

Annette värnar starkt om hundarnas välmående.
– Vi leker mycket med hundarna. Vi går i skogen nästan tre timmar om dagen, eller så är vi i lekhagen och leker med dem. Vi är med hundarna hela tiden, de mår bra av det.

Helst hade Annette velat servera alla hundar på dagiset färskfoder även om hon inte kommer satsa på ett hunddagis med enbart färskfoder riktigt än.
– I höst kommer jag i alla fall börja med att erbjuda ett antal dagisplatser där färskfoder ingår i priset. Hundarna har rätt till en bra hälsa. Jag ser vilka enorma skillnader Real Färskfoder faktiskt gör för hunden, avslutar Annette.

Fakta
Annettes Hunddagis ligger i Bollnäs och har plats för 98 hundar. I anslutning till hunddagiset driver Annette Österman även ett hundspa och ett hundpensionat.
Läs mer här: http://www.annetteshunddagis.se/