Afghanhunden Alice bygger tävlingsmuskler med hjälp av Real Färskfoder

Afghanhunden Alice, 3,5 år, älskar att tävla i lure coursing – en tävling som simulerar harjakt. Den 13 maj 2017 vann hon sitt andra förstapris.
– Alice har ätit Real Färskfoder sedan hon var valp. Det hjälper henne att bygga muskler och ger energi till tävlingarna, säger matte Birgitta Strömholm.

Att tävla i lure coursing kräver sin hund – och matte. Med nästan tio tävlingar per år blir det mycket resande kors och tvärs i Sverige. Däremellan är det regelbunden träning som gäller:
– Vi kör konditionsträning mer eller mindre varje dag. Det bästa är om man har en jämnstark hund som hon kan springa och leka tillsammans med. Minst en gång i veckan åker vi ner till sandgropen i Jordbro och kör släphare, berättar Birgitta.

Utöver detta blir det långa promenader och cykelmotion. Birgitta har en afghanhund till; Stina, 10 år. Men hon tävlar inte:
– Haha, nej Stina skulle aldrig komma på tanken att jaga efter en plastremsa på en åker! Alice är hennes raka motsats, hon blir heltokig så fort något rör sig, en ekorre eller vad som helst. Det var så jag kom på idén att testa lure coursing med henne, det var en helt ny sport för mig också.

Birgitta har inte alltid serverat Real Färskfoder till sina hundar. För ungefär fyra år sedan provade hon det efter rekommendation av en vän.
– Stina har alltid haft en väldigt känslig mage. Sedan hon började med Real har hennes mage fungerat bra och hennes vikt hålls i schack. Jag brukar växla mellan Senior Light och Complete. En fyrahundragramskorv blir perfekt att dela i ett mål på morgonen och ett på kvällen.

Birgitta tycker det märks på båda hundarna att färskfodret är bra för dem:
– De sätter muskler på ett helt annat sätt. Pälsarna glänser och tänderna är fina. Titta på Alice som är guldfärgad – det bara skiner av guld om hela hunden.

Om – eller kanske när – Alice kammar hem en tredje guldmedalj kommer hon att få titeln lure coursing champion. Nästa tävling är i Katrineholm om två veckor:
– Alice är jättelycklig när hon får tävla, hon bryr sig inte om pallplatser eller titlar. Men har hon inte bra muskelmassa eller energi i kroppen så springer hon inte lika bra. Real Färskfoder ger henne förutsättningar att göra det hon älskar allra mest, avslutar Birgitta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *