Kattungarna lärde sig äta fast föda rekordsnabbt med Real Färskfoder

I villan i Hägersten bedriver Emma Tyseng kattuppfödning av bengalkatter under namnet Pallet Town sedan drygt ett år tillbaka. Hon ville ge sina katter kött istället för torrfoder och hittade Real Färskfoder. Idag äter alla katter färskfodret – även ungarna.

– Vanligtvis brukar det ta ett tag för kattungar att lära sig äta fast föda, men med Reals Färskfoder var det som att de aldrig ätit något annat, de fattade direkt vad de skulle göra, berättar Emma.

Emma har haft katter nästan hela sitt liv, men det var först när hon började studera till sjuksköterska som hon bestämde sig för att börja med kattuppfödning i liten skala. Idag har hon en kastrerad hane och en avelshona hemma, båda bengaler.

– Bengaler är en väldigt aktiv ras. De pratar väldigt mycket och är kärvänliga och personliga individer. De beskrivs som motsatsen till knäkatter, att de är väldigt självständiga och aktiva, berättar hon. Båda hennes katter älskar att apportera och de har dessutom lärt sig att göra trix. De kan sitta ner och göra high-five på kommando.

Emma har alltid gett sina katter vanligt torrfoder men när hon startade uppfödningen började hon fundera på hur nyttigt fodret egentligen var för katterna.

– Jag tyckte torrfodret luktade väldigt starkt och insåg att det innehåller onödiga färgämnen, smaksättare och massa andra saker som katter inte behöver, berättar Emma.

Först bytte hon till ett torrfoder med mindre spannmål i och märkte direkt att katterna blev mer energiska. Det uppmuntrade henne till att gå vidare till nästa steg.

– Jag började intressera mig för barf, när man maler ner sitt eget kött. Jag hade gärna velat syssla med det, men insåg att jag inte riktigt har tiden att leta efter de råvaror som behövs och variera dem på rätt sätt. Och sen behöver jag ändå tillsätta vitaminer, så det blir ganska kostsamt. Så när jag hittade Real Färskfoder passade det perfekt!

Att katterna dessutom älskar fodret gör att Emma känner att hon valt rätt.

– Det känns logiskt att mina katter äter kött. Det känns som det mest hälsosamma och naturliga alternativet för dem. Att ungarna dessutom så lätt började äta fast föda stärker mig i att det är det rätta alternativet. Nu håller de vikten, och verkar mer glada och pigga. Jag ser ingen anledning att gå tillbaks till torrfoder faktiskt, avslutar Emma.